Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

De meeste honden vinden het heerlijk die sneeuw, Mila is er zo eentje van 😉

In dit artikel geef ik je een aantal waardevolle tips om die sneeuwpret leuk, maar ook vooral ook veilig te houden! 

Tip 1: pas op met het zout

Het is uiteraard voor onze eigen veiligheid, zout strooien. Maar pas op! Na de wandeling likt je hond zichzelf schoon. Het zout blijft aan de poten van je hond kleven en als je hond hier erg veel van binnenkrijgt kan dat fatale gevolgen hebben. Ik heb hiervoor even research gedaan: 

“De hoeveelheid zout die een hond fataal kan worden ligt tussen 1,9 en 3,7 gram zout per kg hond. De klachten kunnen tot 72 uur na inname beginnen op te treden, de meest voorkomende klachten zijn braken en/of diarree, maar neurologische klachten kunnen ook optreden.”

Maak de pootjes dus schoon als je thuiskomt, even goed afdrogen en desnoods even met een nat doekje overgaan

Tip 2: voetzooltjes insmeren

Om dit te voorkomen kun je, voordat je naar buiten gaat met je hond, de poten insmeren met een zachte balsem. Na een wandeling doe je er goed aan de poten schoon te maken met lauw water en breng eventueel nogmaals de zachte balsem aan. Deze “Pawfect” balsem van Oraia is daar perfect voor! 

Vaseline is een alternatief, maar sommige honden kunnen hier ziek van worden, pas daar dus ook best mee op dat je niet teveel gebruikt!

Tip 3: zorg ervoor dat je hond niet te nat wordt

Een natte hond heeft eerder kans om onderkoeld te raken. Voorkom dus gesmolten sneeuw of water in de vacht.

Tip 4: glad ijs

IJs is uiteraard heel glad, waardoor je hond kan uitglijden. Opgepast voor de gewrichten, botten of spieren. Blessures willen we vermijden, toch? Daarnaast loop je het gevaar dat je hond door het ijs zakt of in een wak valt met alle gevolgen van dien.

Tip 5: houd je hond warm

Hoe zorg je ervoor dat je hond warm blijft als het buiten vriest? Blijf vooral in beweging. Voor honden met een korte vacht en/of kale buik kun je eventueel een jasje aanschaffen maar uiteraard zijn onze bandana’s ook al een goed alternatief, ga voor een dikker stofje zoals deze bandana Estelle.  Sommige rassen hebben geen last van de kou, andere weer wel. Houd je hond daarom goed in de gaten om te beoordelen of hij het te koud heeft.

Even een voorbeeld: 

  • Kleine hondjes hebben het meestal wel koud.
  • Puppy’s zijn nog te klein en hebben niet genoeg vet en vacht om zich te weren tegen de kou, ga niet té lang buiten. 
  • Rassen met een korte vacht en/of kale buik, die van oorsprong uit warmere gebieden komen, zijn minder bestand tegen de kou. Denk o.a. aan de Spaanse Galgo. 
  • Onze oudjes, die kunnen soms minder goed hun lichaamstemperatuur reguleren, ook hier dus best niet te lang buiten. 

Tip 6: Knipbeurtje

Tussen de voetzolen, aan de achterkant van de poten en onder de buik hebben sommige hondenrassen lange haren. Er kunnen zich sneeuwklompen gaan vasthechten aan de lange vacht en dit voelt erg ongemakkelijk aan. Ik heb bij Mila bijvoorbeeld heel vaak voor. Het bemoeilijkt vooral het lopen als er sneeuw- en ijsklompjes onder de voetzolen vastkleven. Knip daarom overtollig haar weg om dit te voorkomen.

Mochten er toch nog klompjes sneeuw aan de vacht vast kleven, knijp ze dan stuk. Probeer ze nooit los te trekken!

We maken het niet al te veel mee, dus geniet vooral samen met je hond van deze mooie momenten.

En blijf ons vooral al die geweldige foto’s sturen van jullie honden in de sneeuw met hun geweldig mooie bandana’s!

Liefs,

Cindy & Mila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €50 voor België