Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

Een keukenprinses ben ik (helaas) niet, maar wel een echte dogmom die alleen maar het beste wil voor haar hond!

Het boek van Laurence Van Tongeren, Snoep Dog is een boek vol gezonde snacks voor je hond. Met daarnaast ook heel wat tips en advies voor een beter hondenleven. Geef toe, dat willen we toch allemaal?

We pluizen het boek binnenkort met veel plezier nog meer in detail voor je uit, maar ik dacht al, laten we beginnen met een “makkelijk” receptje voor Mila. Spek voor Mila’s bek!

Wat heb je nodig:

  • 2 plakjes spek (ik heb ongezouten genomen)
  • 1 zoete aardappel
  • 2 grote eieren
  • 90 gram havermout
  • 200 gram speltbloem (ik heb hier zeker meer van gebruikt… zeker tijdens het kneden)

De over die warm je al even op (175°C) en ondertussen snij je de plakjes spek in reepjes en bak je ze knapperig (zonder vetstof)

De zoete aardappel snij je in fijne blokjes en stoof je tot ze gaar zijn. Ik heb hier een klein beetje kokosolie voor gebruikt. Klaar? Pletten maar tot een goede puree!

Even in de blender en voeg geleidelijk aan de havermout en speltbloem toe. Blijven mixen tot alles ingrediënten goed vermengd zijn. Het spek ook nog even toevoegen aan het deeg. En blijf bloem gebruiken tot het niet meer kleverig is (zeker doen, want ik hing dus al serieus vol ;-))

We kunnen aan het rollen beginnen! Ik had nog een vormpje liggen maar ik ben nogal een ongeduldig iemand en heb besloten om er ook een paar hamburgers uit te maken. Af en toe eens een groter koekje, ik hoor Mila NIET klagen hoor!

En euh, de eerste test (geef toe wij doen dit ook als we een cake bakken)

Ze vond het al kei lekker!

20,25 minuutjes in de oven op bakpapier (extra bloem was niet nodig op het bakpapier, en vraag me ook niet waarom ik dat gedaan heb… maar het zag er goed uit!) Zoals ik al zei, ik ben geen keukenprinses.

Het afkoelproces kan beginnen (onee weer geduld hebben) PS: ik heb ze even buiten gezet 😉 Ik kon echt niet wachten om Mila te laten proeven!

Mila wist zo goed dat ik voor haar aan het bakken was, heerlijk om te zien hoe ze constant aan mijn zijde lag tijdens het proces. Het voelde echt aan als “ons momentje”. Het is echt een aanrader om op die manier ook eens voor/met je hond bezig te zijn. En euh… missie geslaagd hé, Mila loves my cookies!! I’m a happy dogmom en ik heb deze middag enorm genoten van “ons momentje”.

Volgende maand (24 april) is Mila jarig en ik ga al eens beginnen oefenen om iets GEWELDIGS klaar te maken voor haar uit dit boek!

Uiteraard zal ik dat ook delen met jullie, als dat ok is hé? 😉

Dit prachtige boek kan je terugvinden in de betere dierenspeciaalzaken! Volg Planet Lolo alvast op Instagram want wij hebben samen nog heel wat leuke toekomstplannen samen!

Bekijk alle “behind the scenes”momenten hier.

PS: Wist je dat zoete aardappel boordevol vitaminen E, A, B6 en C zit? Bovendien ook rijk aan calcium, ijzer, foliumzuur, kalium en koper! Ze laten de bloedsuikerspiegel minder snel stijgen dan gewone aardappelen. PERFECTE aanvulling dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €50 voor België