Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

Ik had het even nodig.

Mijn hoofd bleek zo vol te zitten, vol met zorgen, stress en geen (lees – niks – ) inspiratie meer. Het echt gewoon allemaal even niet meer zien, snap je dat gevoel ?

Het wordt allemaal even heel donker en je overweegt zelfs om met alles te stoppen. Het was dus dringend tijd om een weekendje te boeken !

Hop naar de Ardennen !

Toegegeven, ik heb nood aan zon, warmte, maar een weekendje Ardennen zag ik toch ook helemaal zitten. Wij en de hond… Het werd sneeuw in plaats van zon, prima hoor !

Sneeuwbotjes, beanies, warme kledij, check ! Ready to go.

We kwamen aan in Ver (Houyet) en werden ontvangen in de heerlijke B&B Gilles de Ver.

Een oude boerderij die ze helemaal verbouwd hebben tot een prachtig authentiek huis en met een waanzinnige tuin !

Onze kamer was beneden aan de tuin, ideaal met de hond en nogmaals… wat een uitzicht!

I’m a sucker for beautiful rooms, en deze was er zo eentje. Ik deel hier graag enkele foto’s met jullie. Het was niet alleen mooi, maar ook verzorgd en heel erg proper.

Hoe graag ik ook gewoon in de kamer wou blijven, we waren hier om te wandelen, te herbronnen 🙂

Ik reken hiervoor op mijn man, kaartlezen is NIET aan mij besteed ! Ik loop zelfs verloren in een shopping center (echt!) Haha

Onze eerste wandeling was er al eentje van een goede 11km (15.295 stappen volgens mijn gezondheid app ) Er lag nog heel veel sneeuw, we leken wel helemaal alleen te zijn en Mila die kon heerlijk los lopen. Toegegeven, ik was wat bang om herten of everzwijnen tegen te komen, niet voor mezelf maar voor Mila. Hoe zou ze daarop reageren ? Maar soit, ik dat losgelaten. Ze liep steeds heel mooi bij ons en was net als wij heerlijk aan het genieten.

Het is een beetje als een ski vakantie, je bent plots met helemaal andere dingen bezig. Welke weg moeten we nu nemen, moeten we hier naar boven, naar beneden ? En tussendoor gezellig bijpraten over dingen waar je anders gewoon de tijd niet voor vind, en soms ook gewoon helemaal niet praten maar genieten, genieten van de natuur.

Na de wandeling was het uiteraard heerlijk thuiskomen in onze prachtige kamer. Even opfrissen en hop naar het dorp(je) Celles om te gaan eten.

Het werd een goeie ouderwetse oven gebakken pizza in een super schattig restaurantje Le Chapelain. 

Mila was welkom – altijd punten scoren bij mij – (maar ik geef even mee dat het er erg klein is, we hadden geluk dat er een koppel naast ons zat die het gezelschap van Mila en haar voortdurende staren naar hun pizza wel plezant vonden)

Nog even wat netflixen bij de open haard en op tijd naar ons bedje ! We waren alle drie … steendood en het was nog maar vrijdag.

Zaterdagochtend, het ontbijt. WAUW, hier kom je niets te kort hoor, ALLES was er, noem het een ontbijt paradijs !

Dat stevig ontbijt, ik was er blij mee want het werd weer een stevige wandeling… prachtig naast de Lesse. Héél even verkeerd gelopen (oeps) maar kom, het was weer genieten, beetje ploederen door de modder want de sneeuw was aan het wegtrekken en het was wel suuuuper koud.

We hadden gelukkig ook een broodje meegenomen voor onderweg, want het enige plekje dat we tegenkwamen om iets te drinken was aan het treinstation van Houyet en daar was Mila niet welkom – zéér lage punten scoren bij mij – Pech voor hen dacht ik dan, wij waren misschien de enige mensen aan wie ze iets gingen verdienen die dag. #jammer 🙂

Het werden zaterdag 23.195 stappen, maar liefst 16,6 km, zalig toch ! Ik voelde me ondanks vermoeidheid, zo goed, zo fris…

Terug naar de B&B, lekker warme douche genomen, een zakje chips open gedaan en we hadden een flesje cava bij. ZALIG. Ik had eerlijk geen zin meer om nog te gaan eten ‘s avonds maar we zijn toch gegaan. We hadden gereserveerd in Celles bij Le Bistrot de l’Atelier Salé.

Celles is echt een heel mooi dorpje, je bent op 10 minuten rond maar neem zeker even de tijd om hier door de straatjes te wandelen.

In de zomer is het hier blijkbaar heel populair om te kajakken en voor de liefhebbers, perfect mountainbike parcours !

Time to go home … maar we zijn toch nog even gestopt in Durbuy. Ik was daar nog nooit geweest. Nu wel 😉

Durbuy is mooi maar je voelt je hier een echte toerist, en daar hou ik persoonlijk niet zo van. (Sorry Marc Coucke) We zijn hier dan ook gewoon even doorgewandeld en naar huis vertrokken.

Het was een perfect weekendje, mijn hoofd en lichaam zijn weer helemaal ontspannen (benieuwd voor hoelang héhé) maar ik ga proberen dat gevoel toch even aan te houden. Onmiddellijk merkte ik wel dat ik rustiger was en dat er vanzelf een hele bron van inspiratie door mijn hoofd ging.

Ik laat het allemaal even op me afkomen en we zien wel, niets moet, alles mag … Ik kan het iedereen aanraden om zo’n weekendje in te plannen.

Hier alvast onze verblijftip : https://www.gillesdever.be/

Liefs,

Cindy

Op ons instagram account vind je ook nog foto’s terug van ons weekendje !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €60 voor België en Nederland