Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

Gastblog door: Kathleen, dogmom van Sir Jerom d’Anvers (Flapdrol voor de vrienden 🙂

Kathleen neemt jullie mee door de straten van het mooie Antwerpen, maar niet zomaar… Ze is voor jullie op zoek gegaan naar plekjes waar onze lieve viervoeters ook welkom zijn!

Sit back, relax and enjoy her blog:

Jerom is een jonge, ruwharige teckel met streken. Veel streken!

En die streken laat hij graag zien aan heel ‘t stad. Het liefste wat hij doet is fietsen of wandelen door de stad. En wat hoort erbij fietsen of wandelen in de stad? Juist… eten en drinken!

Wist je dat honden in principe steeds toegelaten zijn in een restaurant? Op voorwaarde uiteraard dat je hond zich aan wat afspraken houdt. Hij mag niet aan tafel zitten of op je schoot kruipen. Het wordt ook niet echt geapprecieerd dat je hond mee van je bord eet. Al zou je hond een ‘all you can eat’ diner vast wel fantastisch vinden! Jerom zeurt er alleszins al maanden voor.

Echter, het is niet omdat er een wettelijk besluit over is, dat elke restauranthouder je even graag ziet komen met je trouwe viervoeter.  Je vraagt het best even en als ze niet enthousiast zijn, laat je de haarbal beter lekker thuis.

Gelukkig zijn er verschillende leuke plekken waar ze Jerom en andere honden heel graag zien komen én waar het ook gezellig en lekker is. 

Ik zet onze lievelingsplekken op een rijtje. 

De plek met het mooiste terras van Antwerpen, de lekkerste kip citroen en de liefste eigenaar is absoluut BOHM & Berkel. Dit restaurant ligt op het prachtige Conscienceplein. Het is onze vaste stek in Antwerpen. Jerom wordt er op handen gedragen! Hij krijgt een lekker bakje drinken, de eigenaar komt een praatje met hem maken… Als hij eenmaal op zijn plekje ligt, verzet hij geen poot meer. Hij vindt het heerlijk om het plein daar in de gaten te houden. De eigenaar heeft trouwens ook een hele mooie teckel.

Niet direct Jerom zijn beste vriendje, ze geraken er niet over eens van wie het restaurant nu precies is.

Jerom eigent zich BOHM & Berkel wel héél hard toe! We kunnen niet wachten tot het restaurant terug opengaat voor ons ontbijt, onze lunch en ons diner. Of we dat ooit eens allemaal op 1 dag daar hadden en van ‘s morgen tot ‘s avonds laat op het terras zaten? Misschien… (woops)

BOHM & Berkel Hendrik Conscienceplein 3, 2000 Antwerpen 

Als ik onze favoriete koffiebars in Antwerpen zou neerschrijven, zijn we een boek aan het schrijven. En dat is niet de bedoeling van deze gastblog, vrees ik. Maar omdat ik naast dogmom, ook crazy plant mom bent, kan ik niet anders dan je Green Garage voorstellen. Een planten conceptstore met heerlijke koffie. En als het wat straffer mag zijn: de Espresso Martini is waanzinnig! 

Mijn man is gek van speciale bieren. Bij Green Garage zien ze steeds dat ze iets lekkers en uniek op de kaart hebben. 

Ook hier krijgt Jerom een bakje water, een lekker koekje en wordt hij heel graag gezien. En zelfs als ik Jerom niet bij heb, vraagt de eigenaar hoe het met Jerom gaat. 

Tijdens de lockdown kan je gewoon je favoriete koffie afhalen, het nieuwe Cadixplein leent zich perfect voor een rustje op een bank!

Green Garage Cadixstraat 7, 2000 Antwerpen

Op zondagmiddag al eens een Sunday Roast gedaan? We leerden deze traditie kennen tijdens een vakantie in Edinburgh. Het is eigenlijk zoals op zondag gebraad met kroketten gaan eten bij de bomma, maar dan next level!

Bij Sail & Anchor kan je voor deze ongelooflijke smaak-ervaring gaan.

Stel je even voor… Geroosterd rundvlees, perfect gegrild buikspek, de heerlijkste groenten, yorkshire pudding en gravy.  Afsluiten doe je met sticky toffee pudding. Britser dan dit, wordt het niet!

Topkok Michael Yates en zijn vrouw zijn grote hondenliefhebbers. Ze hebben zelf ook lieve viervoeter:  de prachtige Roemeense rescue hond, Meya. 

Sail & Anchor Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem

Is je hond toch niet direct van het stilzit-type? Wordt hij wat lastig van jou te zien eten en zelf niets te krijgen?

Kies dan voor street food en zoek een fijne plek uit in ‘t stad om gewoon rustig op je gemak te zitten zonder dat je hond er stress van krijgt. 

Als dogmom van een wienerdog, ben ik zot van hotdogs (duh!). De hotdogs bij Noungko zijn een traditie bij heel wat Antwerpenaren. Noungko is eigenlijk gewoon een nachtwinkel, maar aan zijn hotdogs is niets gewoon: Dit zijn haute dogs zoals je ze nog nooit had!

Noungko, Geuzenstraat 30, 2000 Antwerpen

En recent leerde ik  The Yellow Window Coffeehouse kennen… Als een uitbater 2 stickers op zijn raam kleeft die aangeven dat honden welkom zijn, dan weet je dat je goed zit!  Koffie, cakes, scones, cookies. I love it! En Jerom zelfs nog meer!

Passeer zeker deze nieuwe plek en doe de super vriendelijke eigenaar Dominic de groeten van Sir Jerom!   

The Yellow Window Coffeehouse, Vlasmarkt 8, 2000 Antwerpen.

4 reacties op “Door de straten van Antwerpen met je hond!

  1. BOHM zegt:

    Dank om BOHM & Berkel te vernoemen 😉 alle hondjes zijn welkom ( teckels een beetje meer), je kunt hier vrij rondrennen op het autovrije plein of gewoon blaffen naar de fietsers die voorbij komen ook voor een koffietje ,glaasje wijn of hondesnoepje ben je welkom en vergeet dan ook niet de wereldberoemde kaastaart van Keinblatt te bestellen.

    Jerom, voor jou zullen we eens een speciaal taartje mken.. wanneer ben je jarig??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €60 voor België en Nederland