Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

Onze ski vakantie ging wegens dat rot virus alweer niet door… op zoek naar een alternatief dan maar! Als we echt mogen kiezen, graag dan een B&B met wellness, mooie omgeving én honden welkom.

Niet teveel gevraagd toch?

Blijkt echter niet zo vanzelfsprekend 😉 Of het is wellness, of geen luxe maar wel met hond. Via via kwamen we dus bij B&B Truyenhof in het mooie Bree te Limburg.

Mila draagt hier bandana Blossom Love

Annelies was onmiddellijk super lief en enthousiast en besloten te boeken voor 2 overnachtingen. 

Toen we arriveerden (maandag 12 april) begon het te sneeuwen… lang leve het Belgische weertje! Maar geen nood, we werden hartelijk ontvangen in hun mooie brasserie en konden even genieten van een lekker drankje en mochten kennismaken met hun 2 honden. Mila en Shuma (een prachtige Ridgeback) waren instant in love met elkaar… prachtig om zien.

De zon brak ook door, aprilse grillen noemen ze dat dus. 

We besloten eerst even een mooie wandeling te gaan maken in Opitter aan het domein Pollismolen. Idyllisch en een ware oase van rust. Ik waande me zelfs even in de Ardennen. 

Het Itterdal is eigenlijk een smalle vallei, gevormd door de Itterbeek. Je wandelt er op de grens van het ‘Kempen-Broek’ (eerder moerassig, vochtig gebied) en de Hoge Kempen (droog). Het resultaat is een erg gevarieerd wandelgebied met wat hoogteverschillen, loofbossen van eiken en berken, beekjes, weilanden,…

De kortere wandelingen (2,1 km en 2,7km), die aan de Pollismolen starten, zijn volledig onverhard. Ze doorkruisen loofbossen, naaldbossen, lopen langs maïsvelden en weilanden. 

De langere wandelingen zijn gedeeltelijk verhard en komen dichter bij “de bewoonde wereld” zeg maar. 

Een echte aanrader dus.

En net op tijd weer aan onze B&B want het begon weer te regenen. Gelukkig was Mila uitgeteld en deden we haar een groot plezier door haar op de kamer te verwennen met een lekker been en konden wij met onze badjas richting wellness vertrekken! 

Voor alle duidelijkheid, de wellness ligt gewoon aan de brasserie op het gelijkvloers. 1 van de voordelen aan dit rot virus was dat we de wellness voor ons alleen hadden, privé sauna, yeah baby!! 

Bubbels besteld, jacuzzi in, plonske in het zwembad, sauna in and repeat… 

Wij helemaal ontspannen en Mila was ook tot rust kunnen komen. Heel fijn trouwens dat we haar op de kamer mochten laten, want dat is ook niet overal toegestaan. 

Toen er werd gevraagd wat we wilden eten, kreeg ik een euforisch gevoel van “Oh my god, dit lijkt eeuwen geleden” zo dat gevoel van op restaurant kunnen gaan. Heerlijk. 

We kozen voor de verse tong filet, de man kan koken, dat mag gezegd worden! TOP, en dat met een heerlijk wijntje erbij. 

Mila lag rustig bij ons aan tafel (af en toe “muilend” met de mooie Ridgeback, i don’t blame her). 

Een fantastische eerste dag hadden we bij B&B Truyenhof. 

PS: ik ben uiterst gevoelig aan geuren, de frisse geur van vers gewassen lakens op de kamer deed mij nog meer genieten! 

Dag 2: Vandaag stond er cultuur én natuur op de planning, maar eerst ontbijten! 

Dat ontbijt was ook weer pure verwennerij, dit zijn de kleine dingen in het leven, maar je beseft in deze tijden wel hoe groot deze zijn. 

Vandaag besloten we in de voormiddag gebruik te maken van de wellness omdat we in de namiddag een cultuur date hadden met Koen Vanmechelen in La Biomista te Genk. 

De unieke studio en gronden van LABIOMISTA zijn tegelijk broedruimte, laboratorium en uitvalsbasis voor Vanmechelen’s grensverleggend oeuvre, dat zich ver buiten de mainstream kunst bevindt en dat zijn tentakels tot diep in en over de wereld uitstrekt. In dat veelgelaagde werk staan biologische en culturele diversiteit centraal. Rond dit thema werkt de kunstenaar samen met internationale wetenschappers en experten uit verschillende disciplines. Als een moderne Uomo Universale versmelt hij kunst, natuur en kennis, reikend naar iedereen en alles wat hem in zijn tocht kan helpen grenzen te doorbreken.

Het park gedeelte bevat drie dieren compartimenten van ruim 9.000 m², drie vijvers, een wandelpad van meer dan een kilometer lang met enkele bruggen. De dieren in het park spelen een essentiële rol in het werk van Van­mechelen, naast zijn welgekende kippensoorten, zie je er onder andere ook lama’s, emoes, dromedarissen, struisvogels, alpaca’s en nandoes. Dit park is een omgekeerde dierentuin. 

Lama’s, alpaca’s, dromedarissen, kippen, nandoes, emoes en struisvogels zitten niet opgesloten maar bewonen de weides. Samen met de al aanwezig dieren- en plantensoorten vormen ze een nieuw ecosysteem. 

Ik kwam hier echt tot rust, het luisteren naar de achtergrond info, de dieren, de kunst… zeker doen! 

Eens weer aan de B&B waren we best wel uitgeteld, maar ons Mila had wel nog een kleine wandeling verdiend! Die hebben we dan even in de buurt gemaakt. 

Dinner time! Ditmaal was het een heerlijke kabeljauw in papillot, zo lekker! 

We besloten wat beneden te blijven na het eten, gezelschapsspelletje bovengehaald, glaasje wijn en een lekker biertje, meer hadden we niet nodig.

Dag 3: Uiteraard opnieuw genoten van een heerlijk ontbijt, verwennen dat kunnen ze! Geen wellness vandaag want het was onze laatste dag en hadden andere plannen. Niet zomaar richting huis, zou echt jammer zijn want Limburg heeft zoveel te bieden. 

We trokken richting Maasmechelen, naar Nationaal Park Terhills. Indrukwekkend hoor als je daar aankomt, wat een prachtig domein. 

Waar 26 jaar geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, fladderen nu de zeldzaamste vlinders. Je kan er genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met spectaculaire panorama’s! 

Een verrassend en bijzonder stukje natuur in Vlaanderen. 

Het uitzicht is fenomenaal! De wandeling zelf is ook echt geweldig. Zowel voor mensen met kinderen als honden. 

Herbekijk trouwens al onze filmpjes hier in het mapje “Lifestyle“.

Je hebt echt een doel om naartoe te wandelen, en eens je dat doel bereikt hebt, wauw… 

Tussenstop in Sint-Truiden, weer wandelen seg 😉 Onze stappenteller sloeg bijna tilt! 

Een natuurwandeling langs boomgaarden in Wilderen. 

Parkeren doe je best in de Fabriekstraat thv het kruispunt met de Volmolenweg te Sint-Truiden. 

Je wandelt er tussen de fruitbomen, het is prachtig, ook hier sta je weer versteld van de grootte van het domein. 

Nog 1 laatste stop voor we richting Antwerpen trekken, opnieuw een vleugje kunst want we trekken naar “Reading Between The Lines” (Doorkijkkerkje) Dit kunstwerk werd gebouwd door een kunstenaarsduo bekend onder het pseudoniem Gijs Van Vaerenbergh. Ook hier weer een waanzinnig uitzicht. 

Nog een bakje verse aardbeien gekocht voor op de terugweg richting Antwerpen. Het was mooi geweest. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken in het mooie Limburg. Ik weet 1 ding héél zeker, i will be back.

En zowiezo zal dat opnieuw bij B&B Truyenhof te Bree zijn! 

Mocht je zelf boeken, beloof me dan dat je boekt met onze complimenten? 

Hopelijk heb je genoten van deze blog? Laat het ons zeker weten door dit even te delen op je Facebook pagina of Instagram stories… dat zou echt super fijn zijn! 

Zondag zijn we weer even weg en trekken we richting Lissewege, West-Vlaanderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €50 voor België