Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

De laatste woensdag van april, 29 april dit jaar, vieren we de internationale dag van de geleidehond. Sneakers and Paws kan deze dag natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! Wist je dat er niet enkel blinden zo’n hond kunnen gebruiken? Personen met een fysieke beperking, autisme, epilepsie… hebben ook veel baat bij zo’n superheld in huis!

De geleidehonden doen er dag en nacht alles aan om hun baasjes te helpen, meer dan een full-time job! Ze maken het leven van hun baasje een stuk makkelijker en productiever, gelukkig doen ze het allemaal met veel plezier. Eerlijk, wat zouden we toch zijn zonder onze trouwe viervoeter?

Je moet je eens inbeelden dat je zelf een bepaalde beperking zou hebben, wat zou je dan allemaal niet meer kunnen? Denk hierbij aan het openen van een deur, de straat veilig oversteken, iets oprapen van de grond en nog zoveel meer. Het kostenplaatje om zo’n hond op te leiden is zeer hoog, daarnaast zijn er lange wachtlijsten voor de personen die er één kunnen gebruiken. Een hond opleiden gebeurt niet op 1,2,3!

Hoe kan jij jouw steentje bijdragen?

Iedereen kent het wel, de dopjesactie! Je verzamelt thuis alle plastic dopjes en brengt deze later binnen in een verzamelpunt. Een verzamelpunt kan bijvoorbeeld een school, een woonzorgcentrum, een winkel of een bedrijf zijn. Hier kan je een overzicht vinden van de inzamelpunten in jouw buurt: https://www.dopjesactie.be/index.php/nl/inzamelpunten

Dopjes worden verkocht aan een recyclagebedrijf die er bijvoorbeeld duurzame paletten van maken. De ingezamelde dopjes worden gewogen, voor 1kg dopjes kan men €0,30 krijgen, €300 dus per 1000kg. Voor de opleiding van één hond is er 83.333kg dopjes nodig, reken zelf maar uit wat het kostenplaatje van zo’n hond is. Veel he?

GELEIDEHOND ETIQUETTE

We kennen allemaal wel wat etiquette regels: niet wijzen, eerst passagiers op een bus laten afstappen en dan pas opstappen, niet op je telefoon aan tafel, rechts op een roltrap staan, op voorhand vragen of je hond mee op visite mag…

Maar wist je dat er ook etiquette regels bestaan voor de omgang met een geleidehond?

Hoe cute de geleidehond die je tegenkomt er ook uitziet, je kan hem best even negeren. De hond is aan het werk en is gefocust. Met afleiden wordt bedoeld: niet aaien, niet aanspreken, geen hoog stemmetje gebruiken, geen snoepje geven. .. Niemand wordt graag gestoord tijdens z’n werk, toch? Indien je je niet kan inhouden en toch een snoepje wil geven, kan je dit aan het baasje geven, die zal later zelf haar superheld ermee belonen!

Dus, kom je op 29 april een geleidehond tegen, geef dan géén applaus (afleiding), maar verzamel je dopjes!

Alvast een groot digitaal applaus van Sneakers and Paws voor alle geleidehonden!

Liefs!

Foto onbekende bron (pinterest)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €60 voor België en Nederland