Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

Wat een heerlijk weertje toch, en het is al november! Lockdown 2.0, daar gaan we het niet over hebben, maar wel over het feit dat het weeral de ideale gelegenheid is om even stil te staan. Stilstaan bij de kleine dingen in het leven. 1 van die dingen is, ga meer naar buiten, trek het bos in, mooi weer slecht weer… je hond moet buiten, maar jij ook! 

Nu, die dagelijkse wandelingen kunnen snel eentonig worden. Ik geef je hier graag enkele tips om het zowel voor jou als voor je hond leuk en afwisselend te houden! 

  1. Walking buddy

Het is voor je hond belangrijk om voldoende te bewegen, maar voor jou ook 😉 Daarom, ga eens op zoek naar een walking buddy in de buurt! Bij ons is dat de buurvrouw die ondertussen zelfs een vriendin geworden is. Mila en Rika samen zien wandelen, ravotten… dat is heerlijk om te zien. Wij lachen ons kapot en na de wandeling zijn de honden doodmoe en wij net helemaal relaxed om aan onze werkdag te beginnen. 

Onderaan deze blog zie je een foto van onze Walking Buddies, Dana en Rika.

  1. Avonturier 

Afhankelijk van welk ras hond je hebt, maar Mila vind het bijvoorbeeld heerlijk om over boomstammen te springen, klimmen en alle takken van het bos mee naar huis te sleuren 😉 Mochten we nu een open haard hebben, het had heel handig geweest!  

Wij hebben het geluk zo’n bos achter onze hoek te hebben. Maak het spannend, maak er een spel van door hen te stimuleren om over die boomstam te springen. Of verstop je achter een boom en laat ze zoeken! 

Bouw het rustig op als je een onzekere of bange hond hebt! Een kleine tak kan voor een onzekere hond al heel spannend zijn. Leg bijvoorbeeld eens een parcours af. Om je hond te stimuleren kan je bijvoorbeeld Training snoepjes van Hupple meenemen! 

  1. Wandel in stijl

Ja… je weet toch nooit wie je tegenkomt? Die knappe postbode bijvoorbeeld die net zijn ronde doet 😉 Maar ook je hond mag er goed uitzien toch? Leg je Sneakers and Paws bandana’s  alvast klaar in de hal, zo heb je er ‘s morgens maar eentje uit te kiezen! 

Ga je wandelen met enkele andere honden, hoor dan op voorhand al eens wat zij gaan aantrekken! Wie weet kan je hun sjaaltjes wel op elkaar afstemmen! 

  1. Snuffelronde

Elke dag hetzelfde rondje, jouw hond kent inmiddels alle geuren en alle routes!  Kies af en toe eens voor een andere weg. Ok, elke dag opnieuw zijn er nieuwe geuren te ontdekken, maar hou het voor jezelf ook wat gevarieerd en vertrek eens vanuit een andere richting of een hele nieuwe weg die je anders nooit neemt! Mila kan haar geluk niet op van al die nieuwe geuren.  

Onze “All time favorite” plekjes om te wandelen? Bekijk ze hier op onze Go Explore Blog! We proberen deze steeds aan te vullen als we op nieuwe plekken komen. 

  1. Kom tot rust!

Schijnt het zonnetje? Zalig, neem je dekentje  mee en zet je even aan die mooie boom. Ondertussen laat je je hond even tot rust komen en kan hij of zij genieten van die welverdiende snack!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €50 voor België