Sneakers and Paws | Bandana’s, blankets & beanies voor de hippe hond

Wist je dat?
Er jaarlijks een 4.000-tal verloren gelopen honden in een asiel belanden?

1 op 5 van deze honden krijgt een nieuw baasje omdat de eigenaar niet kan gevonden worden. Een correcte registratie van de
gegevens kan dit vermijden.


Vanwege de wet op de privacy zullen alle contactgegevens op de chip van uw hond en/of kat vanaf 1 mei anoniem staan (op vertrouwelijk) in het online zoeksysteem.
Dit maakt het moeilijker voor ons om een gevonden hond/kat aan een baasje te koppelen of uw chipgegevens te checken of ze wel up to date zijn als uw hond vermist is.


Via de site van DogID of CatID kunt u toestemming geven om uw gegevens openbaar te zetten. U moet hiervoor uw rijksregisternummer koppelen aan de chip van uw huisdier.

Ben ik verplicht mijn dier te laten chippen?

Voor alle honden die er in België bijkomen, geldt een chip- en registratieverplichting sinds september 1998. Dit kan enkel door je dierenarts!

Voor alle honden die er in België bijkomen, geldt een chip- en registratieverplichting sinds september 1998.

Naar het buitenland:

Voor alle honden en ook voor katten geldt een identificatieverplichting als u met hen naar het buitenland wilt reizen of vanuit het buitenland naar België. Binnen de landen van de EU is daarvoor sinds 3 juli 2011 de chip verplicht.

We denken er niet onmiddellijk aan, maar ga je verhuizen…vergeet dan ook je adreswijziging niet door te geven op de website van DogID.

Om je rijksregister toe te voegen heb je wel een ID reader nodig.

Alle informatie kan je hier terugvinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf €50 voor België